Nieuws

januari 2019

De speeldata 2019 staan online.

10 januari 2018

Deze woensdag start Ithaka met de eerste theaterworkshop van het nieuwe jaar in een van de theaterruimtes van Scholen in de Kunst, gevestigd in het Eemhuis in Amersfoort. Om Ithaka en het zinvolle werk van de stichting Spelen voor je Leven te ondersteunen is deze ruimte voor 1 jaar tegen een gereduceerd tarief door Scholen in de Kunst ter beschikking gesteld. Een fantastisch aanbod van Anton Groot waar theaterdocente Bernadette Sikkers en de Ithaka-spelers reikhalzend naar hebben uitgekeken. Want hoe geweldig zal het zijn om in zo’n heerlijke ruimte te kunnen spelen! Een ruimte die speciaal bedoeld is om er toneel te spelen. Een ruimte waar ook allerhande kleding en attributen aanwezig zijn, waar je zomaar gebruik van mag maken…

Direct de eerste workshop al wordt duidelijk hoe inspirerend het hier is. De spelers genieten ervan hoe vrij zij zich kunnen bewegen, hoe warm de sfeer is en hoe leuk het is om met slechts een enkel kledingstuk of attribuut voor de enorme spiegelwand te staan en opeens in de rol van een heel ander personage te kunnen stappen.

Bestuur van de stichting, theaterdocent en spelers zijn Anton Groot en Scholen in de Kunst bijzonder dankbaar dat zij in de gelegenheid zijn gesteld een jaar lang op deze locatie inspiratie te mogen vinden. Inspiratie die van grote waarde kan zijn om de spelers, die allen met kanker te maken hebben, nieuwe levensvreugde en energie te schenken.

 

2 februari 2018

Op woensdagavond 31 januari 2018 heeft de Ithaka-spelersgroep een Tegenprestatie aangeboden als dank voor de gulle donatie van drie serviceclubs uit Nijkerk. Lionsclub Nijkerk, Rotary Club Nijkerk en Inner Wheel Nijkerk hebben in 2017 als gezamenlijk project ieder een donatie van € 500,- aan de stichting Spelen voor je Leven Amersfoort gedaan.

Met deze donatie hebben de serviceclubs ervoor gezorgd dat het zinvolle initiatief om theaterworkshops mogelijk te maken weer enige tijd voortgezet kan worden. Om te laten zien dat het geld goed wordt besteed hebben de spelers van Ithaka de leden van de serviceclubs een Tegenprestatie aangeboden in de vorm van een theaterworkshop.

Het was afgelopen woensdag een geslaagde en genoeglijke avond in de aula van AERES (v)mbo Nijkerk aan de Luxoolseweg 1. Deze ruimte is door de school belangeloos ter beschikking gesteld en de organisatie van de avond met koffie en iets lekkers vooraf en een drankje en een hapje na afloop berustte geheel in handen van de serviceclubs.

 

—————————————————————————————————————————————-

21 december 2016

Wij bedanken de LIONSCLUB HOOGLAND en de VERENIGING VOOR ALTERNATIEVE WOONVORMEN AMERSFOORT voor de donatie die de stichting in december mocht ontvangen.

In AD / Amersfoortse Courant d.d. 21 september 2016

artikel-ithaka-in-ad_ac