Nieuws

Speeldata

De speeldata staan online.

—————————————————————————————————————————————-

oktober 2019
Terugblik Landelijke Spelen voor je Leven Ontmoetingsdag

De tweede Landelijke Spelen voor je Leven Ontmoetingsdag (improvisatietheater) in gaststad Amersfoort is een feit! Het was een fantastische dag op 5 oktober 2019 waar spelers, introducees en geïnteresseerden aan hebben meegedaan. Een dag vol verrassingen, leuke ontmoetingen, afwisselende workshops, gezelligheid, saamhorigheid en vooral heel veel plezier! Het programma was samengesteld door de eigen theatermakers, bestuursleden en Spelers van de gaststad Amersfoort in samenwerking en ondersteuning met Kanker in Beeld.

‘Ik had niet verwacht dat Spelen zo fijn is! Ik ga vol energie naar huis’
(deelnemer Landelijke Spelen voor je Leven Ontmoetingsdag)

Een speler uit Oss neemt je graag mee over haar ervaring van de dag:

“5 oktober was het zo ver, de tweede landelijke spelersdag. Ik had me er heel erg op verheugd. En het is ook weer een geweldige dag geworden.
Het begon al met de superleuke en ludieke ontvangst van de Spelen voor je Leven groep Amersfoort. De sfeer was daardoor al meteen heel ontspannen en open. Een dag vol verrassingen, leuke ontmoetingen, hilarische momenten, 4 totaal verschillende , maar allemaal bijzondere en leuke workshops, waarmee je weer helemaal los kon komen van het alledaagse.
Op het eind van de dag is gezamenlijk afgesloten met de televisie theatervorm ‘De Vloer op’. Er werden 2 prachtige scenes gespeeld door onze eigen theatermakers en een van de Spelers kroop in de rol van Peter (Petra) de Baan om het geheel te begeleiden en de scenes aan te reiken. Dit was een prachtige verrassing voor ons als deelnemers die aansloot op het gemaakte promotiefilmpje en de avond bij een van hun opnamen eerder dit jaar. Daar mochten wij met 30 Spelers aanwezig zijn. Ik vond het dan ook erg bijzonder om de professionals te zien stoeien met de opdracht. Ook zij lieten een heel mooi spel zien.
En onder het genot van een heerlijke lunch en daarna als afsluiting een drankje hadden we ook nog tijd om gezellig met de spelers van de andere groepen te praten en geïnteresseerden in Spelen te ontmoeten.

Dankzij Kanker in Beeld en gaststad Amersfoort hebben wij weer met zijn allen genoten van een bijzonder mooie dag. Wij verheugen ons op de volgende spelersdag.”

(foto: Henry Krul)

—————————————————————————————————————————————-

10 januari 2018
Scholen in de Kunst

Deze woensdag start Ithaka met de eerste theaterworkshop van het nieuwe jaar in een van de theaterruimtes van Scholen in de Kunst, gevestigd in het Eemhuis in Amersfoort. Om Ithaka en het zinvolle werk van de stichting Spelen voor je Leven te ondersteunen is deze ruimte voor 1 jaar tegen een gereduceerd tarief door Scholen in de Kunst ter beschikking gesteld. Een fantastisch aanbod van Anton Groot waar theaterdocente Bernadette Sikkers en de Ithaka-spelers reikhalzend naar hebben uitgekeken. Want hoe geweldig zal het zijn om in zo’n heerlijke ruimte te kunnen spelen! Een ruimte die speciaal bedoeld is om er toneel te spelen. Een ruimte waar ook allerhande kleding en attributen aanwezig zijn, waar je zomaar gebruik van mag maken…

Direct de eerste workshop al wordt duidelijk hoe inspirerend het hier is. De spelers genieten ervan hoe vrij zij zich kunnen bewegen, hoe warm de sfeer is en hoe leuk het is om met slechts een enkel kledingstuk of attribuut voor de enorme spiegelwand te staan en opeens in de rol van een heel ander personage te kunnen stappen.

Bestuur van de stichting, theaterdocent en spelers zijn Anton Groot en Scholen in de Kunst bijzonder dankbaar dat zij in de gelegenheid zijn gesteld een jaar lang op deze locatie inspiratie te mogen vinden. Inspiratie die van grote waarde kan zijn om de spelers, die allen met kanker te maken hebben, nieuwe levensvreugde en energie te schenken.

—————————————————————————————————————————————-

2 februari 2018
Optreden Nijkerk

Op woensdagavond 31 januari 2018 heeft de Ithaka-spelersgroep een Tegenprestatie aangeboden als dank voor de gulle donatie van drie serviceclubs uit Nijkerk. Lionsclub Nijkerk, Rotary Club Nijkerk en Inner Wheel Nijkerk hebben in 2017 als gezamenlijk project ieder een donatie van € 500,- aan de stichting Spelen voor je Leven Amersfoort gedaan.

Met deze donatie hebben de serviceclubs ervoor gezorgd dat het zinvolle initiatief om theaterworkshops mogelijk te maken weer enige tijd voortgezet kan worden. Om te laten zien dat het geld goed wordt besteed hebben de spelers van Ithaka de leden van de serviceclubs een Tegenprestatie aangeboden in de vorm van een theaterworkshop.

Het was afgelopen woensdag een geslaagde en genoeglijke avond in de aula van AERES (v)mbo Nijkerk aan de Luxoolseweg 1. Deze ruimte is door de school belangeloos ter beschikking gesteld en de organisatie van de avond met koffie en iets lekkers vooraf en een drankje en een hapje na afloop berustte geheel in handen van de serviceclubs.

—————————————————————————————————————————————-

21 december 2016

Wij bedanken de LIONSCLUB HOOGLAND en de VERENIGING VOOR ALTERNATIEVE WOONVORMEN AMERSFOORT voor de donatie die de stichting in december mocht ontvangen.

In AD / Amersfoortse Courant d.d. 21 september 2016

artikel-ithaka-in-ad_ac