Veel gestelde vragen

Waarom juist improvisatie-theaterworkshops?
Om mee te kunnen doen aan een improvisatieworkshop hoef je geen tekst uit je hoofd te leren. Voor mensen die met kanker te maken hebben, betekent dit ontspanning in plaats van belasting. Daarom is bewust gekozen voor workshops waar toneel wordt gespeeld in de vorm van improviseren. Iedereen kan zo volop en zonder stress meedoen.

Wat maakt improviseren zo aantrekkelijk?
Improviseren nodigt je uit je fantasie aan te spreken en vorm te geven aan wat er in je omgaat. Soms kan dat levensecht zijn, soms juist tegendraads, soms humoristisch of zelfs absurd. Door in de huid van een bepaald personage te kruipen kom je vaak tot de meest verrassende ontdekkingen.

Wat doet improvisatie voor mij?
Meespelen in de theaterworkshops van ITHAKA betekent dat je creatief bezig bent. Gebleken is dat creatieve expressie ook een grote bijdrage kan leveren aan het herstel van je eigen innerlijke kracht en het hervinden van je balans als je te maken hebt met de gevolgen van kanker. Het kan je het prettige gevoel geven weer helemaal mens te zijn.

Moet je ervaring hebben om mee te kunnen spelen?
Nee, je hebt geen enkele ervaring in toneelspelen nodig om aan de improvisatieworkshops mee te kunnen doen. Iedereen die toneelspelen leuk vindt, is van harte welkom bij ITHAKA.

Zijn er ook voorstellingen?
ITHAKA geeft geen voorstellingen; er worden dus geen toneelstukken ingestudeerd.

Hoe erg is het als ik één keer of langer niet mee kan doen?
Dat is helemaal niet erg. Elke workshop staat op zichzelf. Je bent dus altijd welkom wanneer het jou uitkomt.

Wie mogen er mee doen?
Iedereen! Iedereen die met kanker te maken heeft gehad is welkom.

Nog meer plezier
De spelersgroep ITHAKA beleeft heel veel plezier met elkaar tijdens de workshops. Daar wordt veel, heel veel gelachen, maar als dat nodig is kan er best ook eens een traantje gelaten worden. Deze fijne en warme sfeer heeft ertoe geleid dat er ook buiten de workshops om initiatieven ontplooid worden.