Ithaka

ITHAKA is de afkorting van: Improvisatie Theater Amersfoort bij Kanker

Onder de naam ITHAKA maakt Stichting Spelen voor je Leven Amersfoort bijzondere theaterworkshops mogelijk.

Tijdens de Ithaka-theaterworkshops spelen mensen die met kanker te maken hebben met elkaar toneel. Het gaat daarbij niet om het instuderen van een toneelstuk. Wel om steeds wisselende improvisatie-opdrachten. Je hoeft geen tekst uit je hoofd te leren. Er worden geen openbare voorstellingen of optredens gegeven.

Toneelspelen als vorm van creatieve expressie blijkt een geweldige steun te kunnen zijn bij het verwerken van zorgen rond de ziekte kanker. Kanker en de noodzakelijke behandelingen kunnen je leven namelijk behoorlijk in de war brengen. En dan kan het heel fijn zijn om eens even los van alle narigheid te zijn. Om ondanks alles weer eens lekker voluit te kunnen lachen.

Dit is het geval wanneer je zelf kanker hebt of hebt gehad. Maar ook wanneer je nauw betrokken bent bij iemand die kanker heeft. Of wanneer je iemand aan kanker hebt verloren.

Met elkaar toneelspelen blijkt een fantastisch middel te zijn om levensvreugde te (her)vinden en nieuwe energie op te doen. Bij Ithaka is toneelspelen daarom niet een doel, maar juist een middel. Het gaat er dus niet om hoe goed je toneelspeelt, maar hoeveel plezier je eraan beleeft.

ITHAKA betekent ook ‘veilige plek’. Dat is precies wat de stichting haar deelnemers tijdens de workshops wil bieden. Een plek waar jij je veilig kunt voelen om in de rol van een personage te stappen; om je fantasie de ruimte te geven; om je uit te kunnen leven zoals jij dat wilt! Samen met mensen die kunnen begrijpen wat je meemaakt. Die weten hoe ingrijpend kanker kan zijn.

En stel dat je ook behoefte zou hebben aan een luisterend oor, dan is er vanuit het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) altijd iemand bij wie je terecht kunt.

ITHAKA staat voor warm lotgenotencontact:

elkaar ontmoeten, gevoelens delen, onvermoede talenten ontdekken en vooral samen veel plezier beleven!

Nieuwsgierig geworden?
Meld je aan en speel gerust een keer mee om te ontdekken of ITHAKA ook iets voor jou is.
Je bent van harte welkom!

Klik hier om contact met ons op te nemen.