Over de Stichting

company-img-4In januari 2012 is de landelijke stichting Kanker in Beeld in Amersfoort gestart met theaterworkshops waaraan mensen die te maken hebben met kanker kunnen deelnemen. Dit was een pilot om te onderzoeken of toneelspelen behulpzaam kan zijn als kanker van invloed op je leven is. Onder de naam Spelen voor je Leven is professioneel theatermaker Bernadette Sikkers improvisatielessen gaan geven in het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA), inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.

Deze pilot bleek zo succesvol, dat stichting Kanker in Beeld besloten heeft Spelen voor je Leven op te nemen in het totale aanbod aan mogelijkheden voor creatieve expressie. In Amersfoort zijn de theaterworkshops nu dus al enkele jaren een feit. Naast Amersfoort is Spelen voor je Leven zich inmiddels ook in andere steden actief aan het ontwikkelen.

Om stichting Kanker in Beeld de ruimte te laten behouden voor het opzetten en financieel ondersteunen van nieuwe initiatieven, is in mei 2015 stichting Spelen voor je Leven Amersfoort als zelfstandige stichting opgericht.

De naam ITHAKA is ontstaan tijdens het proces van zelfstandig worden. Er bleek zowel bij de spelers, als bij de theaterdocent en bestuurders behoefte te zijn Spelen voor je Leven Amersfoort een eigen gezicht te kunnen geven. In samenspraak met allen is uiteindelijk gekozen voor ITHAKA. Niet alleen vanwege de betekenis van ‘veilige plek’, maar de letters staan ook voor Improvisatie Theater Amersfoort bij Kanker.