Over de Stichting

In januari 2012 is de landelijke stichting Kanker in Beeld in Amersfoort gestart met theaterworkshops waaraan mensen die te maken hebben met kanker kunnen deelnemen. Dit was een pilot, onder de naam Spelen voor je Leven, om te onderzoeken of toneelspelen behulpzaam kan zijn als kanker van invloed op je leven is.

Deze pilot bleek zo succesvol de theaterworkshops nu al meer dan 10 jaar een feit zijn in Amersfoort. Om stichting Kanker in Beeld de ruimte te laten behouden voor het opzetten en financieel ondersteunen van nieuwe initiatieven, is in mei 2015 stichting Spelen voor je Leven Amersfoort als zelfstandige stichting opgericht.

De naam ITHAKA is ontstaan tijdens het proces van zelfstandig worden. Er bleek zowel bij de spelers, als bij de theaterdocent en bestuurders behoefte te zijn Spelen voor je Leven Amersfoort een eigen gezicht te kunnen geven. In samenspraak met allen is uiteindelijk gekozen voor ITHAKA. Niet alleen vanwege de betekenis van ‘veilige plek’, maar de letters staan ook voor Improvisatie Theater Amersfoort bij Kanker.

De stichting Spelen voor je leven Amersfoort heeft ten doel: Mensen uit Amersfoort en omstreken die zelf, of als naaste of nabestaande, te maken hebben met de gevolgen van kanker, psychosociaal te ondersteunen in hun verwerkingsproces en ze te laten ervaren wat creatieve expressie door toneelspelen voor hen kan betekenen.